W dniu 24 grudnia firma jest nieczynna. W pilnych sprawach prosimy o kontakt pod numerem tel. 667 030 000
Produkty » SVEBA DAHLEN » Piece modułowe » Piece cukiernicze

Piece cukiernicze

Informacje ogólne

Piec modułowy D-seria

Piec wsadowyPrawdopodobnie najlepszy piec modułowy na świecie. Uniwersalny system konfiguracji pozwala na kompletowanie pieców w sześciu różnych wymiarach z wysokimi lub niskimi komorami wypiekowymi i szerokim wachlarzem opcji, takich jak np.: generator zaparowania, turbo start, komora garownicza, kamienne herty.

Modułowy piec cukierniczy D-seria jest niezawodny i bezpieczny w użytkowaniu. Zbudowany został specjalnie dla cukierników, którzy stosują tradycyjne metody wypiekowe przy wykorzystaniu najnowszej technologii. Wykorzystywany jesr również w małych piekarniach rzemieślniczych. Najwyższą jakość wypieków uzyskujemy dzięki niezależnej regulacji ciepłoty góry, dołu i przodu komory wypiekowej.

 

  • Piec wyposażony standardowo w kratownicę, która zapewnia równomierny wypiek na blachach.
  • Wersja D-2E i D-4 jest budowana na szerokość, komory są płytkie, co ułatwia obsługę pieca
  • Dostępny w czterech różnych wymiarach komór.
  • Uniwersalny system modułowy.
  • Niezależna regulacja ciepłoty góry dołu i przodu komory wypiekowej.
  • Trzecia sekcja grzewcza z grzałkami ceraminczymi przy drzwiczkach, działa jak gorąca kurtyna powietrzna gwarantując równomierny wypiek.
  • Drzwi unoszą się do góry i chowają do środka, dzięki temu osoba obsługująca ma łatwiejszy dostęp do blach w piecu.
  • Konstrukcja wykonana z wysokiej jakosci szwedzkiej stali.
  • Turbo start.
  • Doskonała izolacja termiczna wełną skompresowaną.
  • Wewnętrzna wysokość komory wypiekowej 160 mm (standard) lub 220 mm (opcja).
  • System AC GUARD - pozwala na wybór kluczowych komór wypiekowych w przypadku ograniczonej mocy przyłączeniowej.
  • Maksymalna temperatura wypiekowa 330° C .
  • Kółka.
  • Certyfikat bezpieczeństwa CE.

 


Rozwiązania techniczne

Solidne drzwi

Drzwi posiadają duże okna wykonane ze szkła hartowanego, które pozwalają na doskonały nadzór nad wypiekami. Są zawieszone na amortyzatorach. Przy otwieraniu chowają się do wewnątrz komory

Efektywne oświetlenie

Lampy halogenowe zlokalizowane po obydwu stronach komory wypiekowej dostarczają bielszego i bardziej intensywnego światła niż standardowe żarówki. Są bardziej odporne na wysoką temperaturę.

 

Wykonanie z wysokiej jakości szwedzkiej stali

Piec wykonany jest z wysokiej jakości szwedzkiej stali, aby zapewnić długie i bezawaryjne użytkowanie. Jest prosty w utrzymaniu czystości.

 

Niezawodne elementy grzewcze

Elementy grzewcze wykorzystywane w naszych piecach modułowych zostały specjalnie wyselekcjonowane z punktu widzenia ich niezawodności oraz szybkości przewodzenia ciepła. Grzałki ciepłoty przodu są wykonywane z ceramiki.

 

Panele sterujące

 


Dane techniczne

Wymiary:



 

 

  


Opcje

  • Wysokość komory wypiekowej 220 mm
  • Agregat zaparowania z syfonem
  • Kamienne herty
  • Okap
  • Kółka
  • SD Touch II - panel sterujący z możliwością programowania wypieków

  • Wersja na podwyższoną temperaturę wypiekową do 350C
  • Wyciągana półka z wysokiej jakości szwedzkiej stali
  • Półka pod piecem
  • Złącze do zewnętrznego agregatu zaparowania
  • Podwójna szyba w drzwiach.
  • Okap kondensacyjny.
  • Aparat załadowczy
  • Komora garownicza DCJ
    Wykonana ze stali kwasoodpornej, dostępna w dwóch wysokościach (560 i 740 mm). Przeszklone drzwi przesuwne. Zasilanie elektryczne 1,8 kW. Jest instalowana pod komorami wypiekowymi pieca, może również pracować jako niezależne urządzenie. Posiada zegar na 55 minut, regulator wilgotności, grzałkę do podgrzewania temperatury, wymuszoną cyrkulację powietrza wewnątrz za pomocą wentylatora oraz sygnalizację końca garowania.
  • Ilość blach wypiekowych w garowni 

 



Film

D-seria Piec modułowy film reklamowy