W dniu 24 grudnia firma jest nieczynna. W pilnych sprawach prosimy o kontakt pod numerem tel. 667 030 000

SR-seria

Informacje ogólne

Mistrz kombinacji SR-seria

Najlepszy piec sklepowy który łączy piec obrotowy, piec modułowy i garownię w różnych rozmiarach w jednym urządzeniu. Każda firma może znaleźć kombinację odpowiadającą jej potrzebom. Najwyższa elastyczność pieczenia w małej piekarni, piekarni sklepowej lub restauracji. Rezultaty wypiekowe, wydajność i właściwości są podobne do tych uzyskiwanych w piecach przemysłowych, z tą różnicą, że ten piec zajmuje znacznie mniej miejsca dzięki starannie zaprojektowanej konstrukcji, zarówno pod względem powierzchni, jak i wyglądu. Z przyjaznym dla użytkownika interfejsem i zoptymalizowanymi systemami dla wszystkich etapów procesu pieczenia, SR-Seria umożliwia bardzo elastyczną produkcję w zakresie asortymentu produktów końcowych i najlepszych efektów wypieku. Z komorą umieszczoną pod piecem i optymalnymi właściwościami garowania, elastyczność produkcji jest znacznie zwiększona. Fermentuj na dole i piecz na górze - w tym samym czasie!

Opis produktu:

  • W modelach SR120 możliwość ustawiania jednego pieca na drugim.
  • Okap jako wyposażenie standardowe
  • Możliwość zastosowania komory garowniczej pod piecem, posiadającej regulację wilgotności i temperatury. Automatyczne dozowanie wody.
  • Sygnalizacja gotowości do wypieku
  • Drzwi otwierane na prawą stronę
  • Bardzo efektywny, kulowy system zaparowania
  • Maksymalna temperatura wypiekowa 300o C
  • Kółka - ułatwiają przestawianie pieca. Są wyposażone w blokadę.

 

                    
         
 

   

 


Rozwiązania techniczne

IBS

To opatentowany przez Sveba-Dahlen system dwukierunkowego obrotu wózka podczas wypieku. IBS zapewnia, że podczas wypieku produkty otrzymują taką samą ilość ciepła z każdej strony, co powoduje szybszy, ekonomiczny i bardziej równomierny wypiek.

 

 

Kulowy system zaparowania

System kaskadowy, w rynnach ułożone są żeliwne kule. Kula jako figura geometryczna posiada największą powierzchnię, co gwarantuj bardzo intensywne zaparowanie

 

Nowej generacji panel dotykowy SD Touch II

Prosty w użyciu, wytrzymały na uszkodzenia mechaniczne. Może być wykorzystywany do manualnej lub programowanej obsługi pieca. Nieograniczone możliwości kontroli wypieku.

wypiek ręczny:

• Wszystkie komendy w języku polskim.
• Ekran panelu jest przejrzysty, układ funkcji - logiczny: czas wypieku,
 
temperatura, czas zaparowania, otwierania i zamykanie luftu.
• Zarówno panel jak i piec błyskawicznie reagują na wprowadzane zmiany
  parametrów.
• Parametry wypieku można w prosty sposób zapisać jako recepturę.
• Funkcja czasu pokazuje w jakim momencie wypieku jesteśmy.
• Sygnał gotowości do wypieku, oraz jego zakończenia.

 receptury wypiekowe:

• Wypieki oparte o zapisane receptury są proste i standaryzują produkcję
 
pieczywa, zwiększając jego jakość. 
• Lista receptur zawiera zdjęcia produktów, które można importować do panelu
  za pomocą złącza USB.
• Nieograniczona ilość receptur wypiekowych.
• Każda receptura może składać się z maksymalnie ośmiu faz wypieku, np.:
  osiem temperatur, osiem czasów 
zaparowania, itp.
• ustawienia siły nadmuchu turbin.
• Dostęp do receptur może być blokowany hasłem.

 tworzenie receptur:

• Receptury możemy wpisywać na zewnętrznym komputerze, a następnie
  wprowadzać do panelu przez internet, złącze USB lub kartę pamięci.
• Zdalny nadzór

menu serwisowe:

• Panel umożliwia dostęp do wielu parametrów serwisowych i diagnostycznych.
• Zgrywanie receptur wypiekowych na karty pamięci. W przypadku wymiany
  panelu w prosty sposób wgrywamy z powrotem wszystkie receptury.
• 4 poziomy dostępu do parametrów serwisowych, zabezpieczone kodem PIN: 
  użytkownik, piekarz, serwis, programista.
• Wszelkie błędy w funkcjonowaniu pieca są wyświetlane w języku polskim na 
  panelu.






 

Garownia

Piece obrotowe SR możemy wyposażyć we wbudowaną u podstawy garownię. Wykonana z wysokiej jakości szwedzkiej stali. Przeszklone drzwi. Zasilanie elektryczne 1,4 kW.

 

 


Dane techniczne

 Wymiary i dane techniczne

 

** Głębokość bez okapu i odpływów: 953mm.

 

 * SR120DS, podwójny wsad = x2

 


Opcje

Okap kondensacyjny

Okap z wentylatorem
W okapie montowany jest dodatkowo wentylator.

Garownia
Garownia u podstawy pieca.

Drzwi otwierane na lewą stronę

Piec w kolorze czarnym

 


Filmy