Piece cukiernicze

Informacje ogólne

Piec wsadowy

Piec wsadowyElektryczny piec modułowy Classic jest prawdopodobnie najlepszym piecem modułowym na świecie. Uniwersalny system modułowy pozwala na kompletowanie pieców w sześciu różnych wymiarach z wysokimi lub niskimi komorami wypiekowymi i szerokim wachlarzem akcesoriów, takimi jak np.: generator zaparowania, turbo start, komora garownicza, kamienne herty.

Modułowy piec cukierniczy Classic jest niezawodny i bezpieczny w użytkowaniu. Zbudowany został specjalnie dla cukierników, którzy stosują tradycyjne metody wypiekowe przy wykorzystaniu najnowszej technologii. Najwyższą jakość wypieków uzyskujemy dzięki niezależnej regulacji ciepłoty góry, dołu i przodu komory wypiekowej. Panel sterujący jest umiejscowiony z boku pieca, co pozwala na stałą kontrolę wypieku oraz wysoką ergonomię pracy.

Opis produktu:

  • dostępny w czterech różnych wymiarach komór
  • uniwersalny system modułowy
  • niezależna regulacja ciepłoty góry dołu i przodu komory wypiekowej
  • konstrukcja wykonana ze stali kwasoodpornej
  • turbo start
  • doskonała izolacja termiczna wełną skompresowaną
  • wewnętrzna wysokość komory wypiekowej 160 mm lub 220 mm
  • maksymalna temperatura wypiekowa 330° C  

 


Rozwiązania techniczne

Solidne drzwi

Drzwi posiadają duże okna wykonane ze szkła hartowanego, które pozwalają na doskonały nadzór nad wypiekami. Są zawieszone na amortyzatorach. Przy otwieraniu chowają się do wewnątrz komory

Efektywne oświetlenie

Lampy halogenowe zlokalizowane po obydwu stronach komory wypiekowej dostarczają bielszego i bardziej intensywnego światła niż standardowe żarówki. Są bardziej odporne na wysoką temperaturę.

 

Wykonanie ze stali kwasoodpornej

Piec wykonany jest ze stali kwasoodpornej, aby zapewnić długie i bezawaryjne użytkowanie. Jest prosty w utrzymaniu czystości.

 

Niezawodne elementy grzewcze

Elementy grzewcze wykorzystywane w naszych piecach modułowych zostały specjalnie wyselekcjonowane z punktu widzenia ich niezawodności oraz szybkości przewodzenia ciepła. Grzałki ciepłoty przodu są wykonywane przez z ceramiki.

 

D1-cyfrowy panel sterujący

Prosty w użyciu, wytrzymały na uszkodzenia mechaniczne. Może być wykorzystywany do manualnej lub programowanej obsługi pieca.

 

J-panel

Steruje pracą garowni

 

Dane techniczne

Wymiary:

Model
Powierzchnia wypiekowa
Zasilanie El. kW
Ilość blach o wymiarach 400x600 mm na pokład
DC-1
0,52
5,0
2
DC-2E
1,04
8,8
4
DC-4
1,55
12,6
6
DC-2ED
2,09
17,2
8

 

 


Opcje

  • Wysokość komory wypiekowej 220 mm
  • Agregat zaparowania z syfonem
  • Kamienne herty
  • Okap
  • Kółka
  • SD Touch Panel

  • Analogowy panel sterujący

  • Wersja na podwyższona temperaturę wypiekową do 400o C
  • Wyciągana półka ze stali kwasoodpornej
  • Półka ze stali kwasoodpornej pod piecem
  • Złącze do zewnętrznego agregatu zaparowania
  • Aparat załadowczy
  • Komora garownicza DCJ
    Wykonana ze stali kwasoodpornej, dostępna w dwóch wysokościach (560 i 740 mm). Przeszklone drzwi przesuwne. Zasilanie elektryczne 1,8 kW. Jest instalowana pod komorami wypiekowymi pieca, może również pracować jako niezależne urządzenie. Posiada zegar na 55 minut, regulator wilgotności, grzałkę do podgrzewania temperatury, wymuszoną cyrkulację powietrza wewnątrz za pomocą wentylatora oraz sygnalizację końca garowania.
  • Ilość blach wypiekowych 400 x 600 mm w garowni 

Model

Wersja niska
h=560 mm

Wersja wysoka
h = 740 mm

DCJ-1

8

12

DCJ-2E

16

24

DCJ-3

12

18

Ta strona korzysta z plików cookies dla poprawnego funkcjonowania - użytkownik może zmienić ustawienia przeglądarki internetowej jak opisano w polityce plików cookies.