Piece sklepowe SR-series
Wśród wielu pieców stosowanych w piekarnictwie, piece obrotowe sprawdziły się jako najlepsze z punktu widzenia równomiernego wypieku. Piec obrotowy SR-series posiada solidną konstrukcję. W całości wykonany jest z najwyższej jakości materiałów.
Skonstruowany został według zasad stosowanych przy budowie dużych pieców obrotowych - jest miniaturką pieców serii V i C. Do budowy pieca stosowane są najwyższej jakości materiały i komponenty, które pochodzą od sprawdzonych dostawców. Bardzo dobra izolacja termiczna zapewnia minimalną emisję ciepła na zewnątrz pieca, co przekłada się na wysoką sprawność energetyczną i właściwe warunki pracy. Piec SR-Seria jest produkowany w trzech rozmiarach: SR120, SR130, SR240.
Opis produktu:
IBS To opatentowany przez Sveba-Dahlen system dwukierunkowego obrotu wózka podczas wypieku. IBS zapewnia, że podczas wypieku produkty otrzymują taką samą ilość ciepła z każdej strony, co powoduje szybszy, ekonomiczny i bardziej równomierny wypiek.
|
|
Kulowy system zaparowania System kaskadowy, w rynnach ułożone są żeliwne kule. Kula jako figura geometryczna posiada największą powierzchnię, co gwarantuj bardzo intensywne zaparowanie |
|
Nowej generacji panel dotykowy SD Touch II Prosty w użyciu, wytrzymały na uszkodzenia mechaniczne. Może być wykorzystywany do manualnej lub programowanej obsługi pieca. Nieograniczone możliwości kontroli wypieku. wypiek ręczny: receptury wypiekowe: tworzenie receptur: |
|
Garownia Piece obrotowe SR możemy wyposażyć we wbudowaną u podstawy garownię. Wykonana z wysokiej jakości szwedzkiej stali. Przeszklone drzwi. Zasilanie elektryczne 1,4 kW. |
Model
|
Ilość blach w piecu |
Zasilanie
|
Max. Temp. wypiekowa
|
S200 |
5 x blacha 400 x 600 mm |
15 kW |
300oC
|
Wymiary SR i SRP- seria
Dane techniczne:
Okap kondensacyjny
Okap z wentylatorem
W okapie montowany jest dodatkowo wentylator.
Garownia
Garownia u podstawy pieca.
Drzwi otwierane na lewą stronę
Piec w kolorze czarnym