W dniu 24 grudnia firma jest nieczynna. W pilnych sprawach prosimy o kontakt pod numerem tel. 667 030 000

C-Seria

Informacje ogólne

Piec obrotowy

Piec obrotowy C-series jest piecem kompaktowym, zaprojektowanym tak, aby umożliwić instalacje w pomieszczeniach o ograniczonej powierzchni. Wykonanie pieca gwarantuje efektywny, równomierny i prosty w obsłudze wypiek. Piece obrotowe C-series mogą być stosowane do wypieku szerokiej gamy produktów: chleba, bułek, bagietek, wypieków cukierniczych itp.

Opis produktu:

  • Izolowana podłoga w energooszczędnej wersji (opcja).
  • Dostępny w czterech różnych wymiarach.
  • Ogrzewanie: elektryczne, gazowe, olejowe.
  • Doskonała izolacja termiczna wełną skompresowaną.
  • Kulowy system zaparowania.
  • Szyba rewizyjna w drzwiach wykonana ze szkła odbijającego ciepło do wewnątrz, dobrze oświetlona.
  • Zegar tygodniowy.
  • Piec szybko się dogrzewa, co gwarantuje duże oszczędności energii.
  • Drzwi otwierane na prawą stronę.
  • Maksymalna temperatura wypiekowa 300o C.
  • Wózek wypiekowy mocowany na platformie obrotowej lub zawieszony na haku.
  • Płynna regulacja prędkości pracy turbin nadmuchowych - funkcja szczególnie przydatna przy wypieku serników i delikatnych produktów.
  • Okap nad piecem.
  • Duża szyba rewizyjna (opcja).

Rozwiązania techniczne

IBS

To opatentowany przez Sveba-Dahlen system dwukierunkowego obrotu wózka podczas wypieku. IBS zapewnia, że podczas wypieku produkty otrzymują taką samą ilość ciepła z każdej strony, co powoduje szybszy, ekonomiczny i bardziej równomierny wypiek.

Kulowy system zaparowania

System kaskadowy, w rynnach ułożone są żeliwne kule. Kula jako figura geometryczna posiada największą powierzchnię, co gwarantuje bardzo intensywne zaparowanie.


 

System nadmuchu powietrza CFD

Niezależnie od sposobu ogrzewania piec jest tak skonstruowany, aby maksymalnie wykorzystać wytworzoną temperaturę i zatrzymać ją w komorze wypiekowej. C-seria posiadają wymiennik ciepła u góry pieca. Najzimniejsze powietrze w piecu jest zasysane z prawej strony komory, następnie trafia do wymiennika ciepła gdzie jest podgrzewane i kierowane do komory wypiekowej nawiewami umiejscowionymi z lewej strony. To rozwiązanie pozwala na bardziej efektywną wymianę ciepła, lepsze wykorzystanie energii oraz niższe koszty eksploatacji.


 

Nowej generacji panel dotykowy SD Touch II

Prosty w użyciu, wytrzymały na uszkodzenia mechaniczne. Może być wykorzystywany do manualnej lub programowanej obsługi pieca. Nieograniczone możliwości kontroli wypieku.

Wypiek ręczny:

• Wszystkie komendy w języku polskim.
• Ekran panelu jest przejrzysty, układ funkcji - logiczny: czas wypieku,
  temperatura, czas zaparowania, otwierania i zamykanie luftu.
• Zarówno panel jak i piec błyskawicznie reagują na wprowadzane zmiany
  parametrów.
• Parametry wypieku można w prosty sposób zapisać jako recepturę.
• Funkcja czasu pokazuje w jakim momencie wypieku jesteśmy.
• Sygnał gotowości do wypieku, oraz jego zakończenia.

 Receptury wypiekowe:

• Wypieki oparte o zapisane receptury są proste i standaryzują produkcję
  pieczywa, zwiększając jego jakość. 
• Lista receptur zawiera zdjęcia produktów, które można importować do panelu
  za pomocą złącza USB.
• Nieograniczona ilość receptur wypiekowych.
• Każda receptura może składać się z maksymalnie ośmiu faz wypieku, np.:
  osiem temperatur, osiem czasów zaparowania, itp.
• ustawienia siły nadmuchu turbin.
• Dostęp do receptur może być blokowany hasłem.

 Tworzenie receptur:

• Receptury możemy wpisywać na zewnętrznym komputerze, a następnie
  wprowadzać do panelu przez internet, złącze USB lub kartę pamięci.
• Zdalny nadzór

Menu serwisowe:

• Panel umożliwia dostęp do wielu parametrów serwisowych i diagnostycznych.
• Zgrywanie receptur wypiekowych na karty pamięci. W przypadku wymiany
  panelu w prosty sposób wgrywamy z powrotem wszystkie receptury.
• 4 poziomy dostępu do parametrów serwisowych, zabezpieczone kodem PIN: 
  użytkownik, piekarz, serwis, programista.
• Wszelkie błędy w funkcjonowaniu pieca są wyświetlane w języku polskim na 
  panelu.

 



Mocne, zaizolowane drzwi do pieca. Podwójna szyba w drzwiach.

 

Wygodny załadunek i wyładunek z pieca
 

Dane techniczne

C100, C101, C102

Maks. wysokość wózka

Platforma obrotowa:1585 mm

Hak 1640 mm

C100, C101, C102

Maks. wysokość wózka

Platforma obrotowa:1815 mm

Hak 1880 mm

 

C200, C201, C202

Maks. wysokość wózka

Platforma obrotowa:1585 mm

Hak 1640 mm

C250, C251, C252

Maks. wysokość wózka

Platforma obrotowa:1815 mm

Hak 1880 mm

 

 


Opcje

  • mocowanie wózka na platformie obrotowej
  • automatyczne podnoszenie wózka – udźwig 500 kg
  • drzwi otwierane na lewą stronę
  • system AES – wentylator na lufcie wyciąga parę z komory wypiekowej przy otwieraniu drzwi
  • płynna regulacja siły nadmuchu - falownik na turbinach

Filmy

Prezentacja pieca obrotowego Sveba Dahlen C-seria