Piec obrotowy V-seria został tak zaprojektowany, aby zapewnić najwyższej jakości wypiek, bezawaryjną eksploatację i wysoką ekonomiczność pracy.
V-seria jest piecem przemysłowym, przystosowanym do pracy 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu.
Nowoczesne systemy i rozwiązania techniczne, bardzo efektywny wymiennik ciepła, doskonała izolacja termiczna, opatentowany system zaparowania charakteryzujący się szybką regeneracją, to cechy pozwalające zaspokoić wymagania każdego piekarza, którego celem jest wysoka jakość wypieku oraz niskie koszty energii i serwisu.
Opis produktu:
Izolowana podłoga w energooszczędnej wersji (opcja).
Dostępny w trzech róznych wymiarach.
Ogrzewanie: elektryczne, gazowe, olejowe.
Doskonała izolacja termiczna wełną skompresowaną.
Drzwi otwierane na prawą stronę.
Bardzo efektywny system zaparowania.
Maksymalna temperatura wypiekowa 300o C.
Wózek wypiekowy mocowany na platformie obrotowej lub zawieszony na haku.
Płynna regulacja prędkości pracy turbin nadmuchowych - funkcja szczególnie przydatna przy wypieku serników i delikatnych produktów.
Duża szyba rewizyjna (opcja).
Zegar tygodniowy.
Podwójna szyba rewizyjna w drzwiach, wykonana ze szkła odbijającego ciepło do wewnątrz, dobrze oświetlona.
Piec szybko się dogrzewa, gwarantuje duże oszczędności energetyczne
Certyfikat bezpieczeństwa CE
Rozwiązania techniczne
IBS
To opatentowany przez Sveba-Dahlen system dwukierunkowego obrotu wózka podczas wypieku. IBS zapewnia, że podczas wypieku produkty otrzymują taką samą ilość ciepła z każdej strony, co powoduje szybszy, ekonomiczny i bardziej równomierny wypiek.
System grzewczy CFD
Piec maksymalnie wykorzystuje wytworzoną temperaturę i zatrzymuje ją w komorze wypiekowej. V-Series posiadają wymiennik ciepła z lewej strony. W komorze wypiekowej powietrze jest zasysane u dołu, po lewej stronie, następnie trafia do wymiennika ciepła i dalej jest kierowane do komory wypiekowej szczelinami nadmuchowymi umiejscowionymi z prawej stronie komory.
Panel dotykowy SD Touch II
Prosty w użyciu, wytrzymały na uszkodzenia mechaniczne. Może być wykorzystywany do manualnej lub programowanej obsługi pieca. Nieograniczone możliwości kontroli wypieku.
Wypiek ręczny:
• Wszystkie komendy w języku polskim.
• Ekran panelu jest przejrzysty, układ funkcji - logiczny: czas wypieku,
temperatura, czas zaparowania, otwierania i zamykanie luftu.
• Zarówno panel jak i piec błyskawicznie reagują na wprowadzane zmiany
parametrów.
• Parametry wypieku można w prosty sposób zapisać jako recepturę.
• Funkcja czasu pokazuje w jakim momencie wypieku jesteśmy.
• Sygnał gotowości do wypieku, oraz jego zakończenia.
Receptury wypiekowe:
• Wypieki oparte o zapisane receptury są proste i standaryzują produkcję
pieczywa, zwiększając jego jakość.
• Lista receptur zawiera zdjęcia produktów, które można importować do panelu
za pomocą złącza USB.
• Nieograniczona ilość receptur wypiekowych.
• Każda receptura może składać się z maksymalnie ośmiu faz wypieku, np.:
osiem temperatur, osiem czasów zaparowania, itp.
• ustawienia siły nadmuchu turbin.
• Dostęp do receptur może być blokowany hasłem.
Tworzenie receptur:
• Receptury możemy wpisywać na zewnętrznym komputerze, a następnie
wprowadzać do panelu przez internet, złącze USB lub kartę pamięci.
• Zdalny nadzór
Menu serwisowe:
• Panel umożliwia dostęp do wielu parametrów serwisowych i diagnostycznych.
• Zgrywanie receptur wypiekowych na karty pamięci. W przypadku wymiany
panelu w prosty sposób wgrywamy z powrotem wszystkie receptury.
• 4 poziomy dostępu do parametrów serwisowych, zabezpieczone kodem PIN:
użytkownik, piekarz, serwis, programista.
• Wszelkie błędy w funkcjonowaniu pieca są wyświetlane w języku polskim na
panelu.
Kaskadowy system zaparowania
Opatentowany przez Sveba-Dahlen kaskadowy system zaparowania w krótkim czasie dostarcza bardzo intensywne zaparowanie. W kaskadzie znajdują się aluminiowe pręty. Aluminium jest czystym metalem i charakteryzuje się bardzo wysokim współczynnikiem przewodzenia ciepła. Te cechy zapewniają szybką regenerację gotowości do zaparowania oraz wytworzenie dużej ilości czystej pary.
Można piec „wózek za wózkiem” bez przerw. Podczas nagrzania aluminium rozszerza się, dzięki czemu system sam oczyszcza się z kamienia.
Dane techniczne
Maksymalna wysokość wózka: platforma obrotowa 1815 mm; hak 1880 mm. Wymiary:
Opcje
Mocowanie wózka na platformie obrotowej wykonanej z wysokiej jakości szwedzkiej stali.
Automatyczne podnoszenie wózka.
Okap z wentylatorem wyciągowym o średnicy 220 mm.
Drzwi otwierane na lewą stronę.
System AES – wentylator na lufcie.
Sterowanie platformy za pomocą falownika (standard w modelach V50).
Od 25 maja 2018 r. we wszystkich państwach członkowskich UE weszło w życie rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 2016/679 o ochronie danych osobowych (RODO). Poniżej przekazujemy klauzulę informacyjną w jaki sposób Państwa dane osobowe są przetwarzane przez Jackowski Sp. z o.o. z siedzibą w Chomęcicach przy ul. Poznańskiej 33.
KLAUZULA INFORMACYJNA
Administratorem Państwa danych osobowych będzie Jackowski Sp. z o.o. z siedzibą w Chomęcicach przy ul. Poznańskiej 33 , adres e-mail: biuro@m-jackowski.pl.
Jackowski Sp. z o.o. z siedzibą w Chomęcicach przy ul. Poznańskiej 33 będzie przetwarzać Państwa dane osobowe, w celu:
przygotowywania ofert handlowych i marketingowych w tym drogą mailową i tradycyjną,
zawierania umów sprzedaży – zakupu maszyn i urządzeń w zakresie piekarnictwa i cukiernictwa ,
świadczenia usług serwisowych maszyn i urządzeń,
oraz innych czynności marketingowych w/w obszarze.
W celach marketingowych / handlowych będą przetwarzane następujące dane osobowe:
imię i nazwisko,
adres korespondencyjny,
poczta e-mail,
nr. telefonu.
W związku z przetwarzaniem danych w celach wskazanych w pkt 3, Państwa dane osobowe mogą być udostępniane innym odbiorcom lub kategoriom odbiorców danych osobowych. Odbiorcami Państwa danych osobowych mogą być tylko podmioty uprawnione do odbioru Państwa danych na podstawie umowy powierzenia przetwarzania danych osobowych. W uzasadnionych przypadkach i na podstawie odpowiednich przepisów prawa.
Państwa dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego.
Jackowski Sp. z o.o. będzie przechowywać Państwa dane do czasu wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych, jednakże przez okres nie krótszy niż okres trwania zawartej z nami umowy lub przez okres nie krótszy niż wskazany w odrębnych obowiązujących nas przepisach prawa.
W związku z przetwarzaniem przez Jackowski Sp. z o.o. z siedzibą w Chomęcicach przy ul. Poznańskiej 33, Państwa danych osobowych, przysługuje Państwu prawo do:
dostępu do treści danych, na podstawie art. 15 RODO;
ograniczenia przetwarzania danych, na podstawie art. 18 RODO;
prawo do usunięcia danych, na podstawie art. 7 RODO .
W przypadku uznania, iż przetwarzanie przez Jackowski Sp. z o.o. z siedzibą w Chomęcicach przy ul. Poznańskiej 33 Państwu danych osobowych narusza przepisy RODO, przysługuje Państwu prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
PLIKI COOKIES
Ta strona korzysta z plików cookies dla poprawnego funkcjonowania. Użytkownik może zmienić ustawienia przeglądarki internetowej jak opisano w polityce plików cookies.