W dniu 24 grudnia firma jest nieczynna. W pilnych sprawach prosimy o kontakt pod numerem tel. 667 030 000

V-Seria

Informacje ogólne

Piec obrotowy V-seria został tak zaprojektowany, aby zapewnić najwyższej jakości wypiek, bezawaryjną eksploatację i wysoką ekonomiczność pracy.
V-seria jest piecem przemysłowym, przystosowanym do pracy 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu.
Nowoczesne systemy i rozwiązania techniczne, bardzo efektywny wymiennik ciepła, doskonała izolacja termiczna, opatentowany system zaparowania charakteryzujący się szybką regeneracją, to cechy pozwalające zaspokoić wymagania każdego piekarza, którego celem jest wysoka jakość wypieku oraz niskie koszty energii i serwisu.

Opis produktu:

  • Izolowana podłoga w energooszczędnej wersji (opcja).
  • Dostępny w trzech róznych wymiarach.
  • Ogrzewanie: elektryczne, gazowe, olejowe.
  • Doskonała izolacja termiczna wełną skompresowaną.
  • Drzwi otwierane na prawą stronę.
  • Bardzo efektywny system zaparowania.
  • Maksymalna temperatura wypiekowa 300o C.
  • Wózek wypiekowy mocowany na platformie obrotowej lub zawieszony na haku.
  • Płynna regulacja prędkości pracy turbin nadmuchowych - funkcja szczególnie przydatna przy wypieku serników i delikatnych produktów.
  • Duża szyba rewizyjna (opcja).
  • Zegar tygodniowy.
  • Podwójna szyba rewizyjna w drzwiach, wykonana ze szkła odbijającego ciepło do wewnątrz, dobrze oświetlona.
  • Piec szybko się dogrzewa, gwarantuje duże oszczędności energetyczne
  • Certyfikat bezpieczeństwa CE

Rozwiązania techniczne

IBS

To opatentowany przez Sveba-Dahlen system dwukierunkowego obrotu wózka podczas wypieku. IBS zapewnia, że podczas wypieku produkty otrzymują taką samą ilość ciepła z każdej strony, co powoduje szybszy, ekonomiczny i bardziej równomierny wypiek.


System grzewczy CFD

Piec maksymalnie wykorzystuje wytworzoną temperaturę i zatrzymuje ją w komorze wypiekowej. V-Series posiadają wymiennik ciepła z lewej strony. W komorze wypiekowej powietrze jest zasysane u dołu, po lewej stronie, następnie trafia do wymiennika ciepła i dalej jest kierowane do komory wypiekowej szczelinami nadmuchowymi umiejscowionymi z prawej stronie komory.


Panel dotykowy SD Touch II

Prosty w użyciu, wytrzymały na uszkodzenia mechaniczne. Może być wykorzystywany do manualnej lub programowanej obsługi pieca. Nieograniczone możliwości kontroli wypieku.

Wypiek ręczny:

• Wszystkie komendy w języku polskim.
• Ekran panelu jest przejrzysty, układ funkcji - logiczny: czas wypieku,
  temperatura, czas zaparowania, otwierania i zamykanie luftu.
• Zarówno panel jak i piec błyskawicznie reagują na wprowadzane zmiany
  parametrów.
• Parametry wypieku można w prosty sposób zapisać jako recepturę.
• Funkcja czasu pokazuje w jakim momencie wypieku jesteśmy.
• Sygnał gotowości do wypieku, oraz jego zakończenia.

 Receptury wypiekowe:

• Wypieki oparte o zapisane receptury są proste i standaryzują produkcję
  pieczywa, zwiększając jego jakość. 
• Lista receptur zawiera zdjęcia produktów, które można importować do panelu
  za pomocą złącza USB.
• Nieograniczona ilość receptur wypiekowych.
• Każda receptura może składać się z maksymalnie ośmiu faz wypieku, np.:
  osiem temperatur, osiem czasów zaparowania, itp.
• ustawienia siły nadmuchu turbin.
• Dostęp do receptur może być blokowany hasłem.

 Tworzenie receptur:

• Receptury możemy wpisywać na zewnętrznym komputerze, a następnie
  wprowadzać do panelu przez internet, złącze USB lub kartę pamięci.
• Zdalny nadzór

Menu serwisowe:

• Panel umożliwia dostęp do wielu parametrów serwisowych i diagnostycznych.
• Zgrywanie receptur wypiekowych na karty pamięci. W przypadku wymiany
  panelu w prosty sposób wgrywamy z powrotem wszystkie receptury.
• 4 poziomy dostępu do parametrów serwisowych, zabezpieczone kodem PIN: 
  użytkownik, piekarz, serwis, programista.
• Wszelkie błędy w funkcjonowaniu pieca są wyświetlane w języku polskim na 
  panelu.

 






Kaskadowy system zaparowania

Opatentowany przez Sveba-Dahlen kaskadowy system zaparowania w krótkim czasie dostarcza bardzo intensywne zaparowanie. W kaskadzie znajdują się aluminiowe pręty. Aluminium jest czystym metalem i charakteryzuje się bardzo wysokim współczynnikiem przewodzenia ciepła. Te cechy zapewniają szybką regenerację gotowości do zaparowania oraz wytworzenie dużej ilości czystej pary.
Można piec „wózek za wózkiem” bez przerw. Podczas nagrzania aluminium rozszerza się, dzięki czemu system sam oczyszcza się z kamienia.

 


Dane techniczne

Maksymalna wysokość wózka: platforma obrotowa 1815 mm; hak 1880 mm.
Wymiary:


Opcje

  • Mocowanie wózka na platformie obrotowej wykonanej z wysokiej jakości szwedzkiej stali.
  • Automatyczne podnoszenie wózka.
  • Okap z wentylatorem wyciągowym o średnicy 220 mm.
  • Drzwi otwierane na lewą stronę.
  • System AES – wentylator na lufcie.
  • Sterowanie platformy za pomocą falownika (standard w modelach V50).

Filmy