Piec obrotowy I-seria został stworzony z myślą o intensywnym, przemysłowym wypieku pieczywa, 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu.
Jego konstrukcja umożliwia wypiek trzech wózków jednocześnie. Pozwala to na znaczne zmniejszenie zużycia energii (relatywnie piec zużywa o 35% mniej energii niż piece jedno czy dwuwózkowe) oraz redukcję kosztów przy zakupie urządzenia i jego instalacji.
Nowoczesne systemy i rozwiązania techniczne, bardzo efektywny wymiennik ciepła, doskonała izolacja termiczna, to cechy pozwalające zaspokoić wymagania każdego piekarza, którego celem jest wysoka jakość wypieku oraz niskie koszty energii i serwisu.
Opis produktu:
• Zastępuje 3 piece 1-wózkowe, a tylko 1 instalacja kominowa.
• Ogrzewanie: elektryczne, gazowe, olejowe.
• Doskonała izolacja termiczna wełną skompresowaną.
• Wewnątrz i na zewnątrz wykonany z najwyższej jakości szwedzkiej stali.
• Podwójna szyba rewizyjna w drzwiach, wykonana ze szkła
odbijającego ciepło do wewnątrz, dobrze oświetlona.
• Piec szybko się dogrzewa, gwarantuje duże oszczędności energetyczne.
• Drzwi otwierane na prawą stronę.
• Bardzo efektywny kulowy system zaparowania.
• Maksymalna temperatura wypiekowa 300°C.
• Podczas wypieku wózki znajdują się na platformie wypiekowej wykonanej z wysokiej jakości szwedzkiej stali.
• Slow start – sterowanie obrotem platformy za pomocą falownika.
• Funkcja ekonomiczna – gdy piec nie jest używany przez okres powyżej np. pół godziny, sam obniża temperaturę w
komorze wypiekowej do 100°C.
• Płynna regulacja prędkości pracy turbin nadmuchowych - funkcja szczególnie przydatna przy wypieku serników i delikatnych produktów.
• Duża szyba rewizyjna (opcja).
• Certyfikat bezpieczeństwa CE.
Maksymalna wysokość wózka: platforma obrotowa 1815 mm; hak 1880 mm.
Wymiary: