W dniu 24 grudnia firma jest nieczynna. W pilnych sprawach prosimy o kontakt pod numerem tel. 667 030 000

I-Seria

Informacje ogólne

Piec obrotowy

Piec obrotowy I-seria został stworzony z myślą o intensywnym, przemysłowym wypieku pieczywa, 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu.
Jego konstrukcja umożliwia wypiek trzech wózków jednocześnie. Pozwala to na znaczne zmniejszenie zużycia energii (relatywnie piec zużywa o 35% mniej energii niż piece jedno czy dwuwózkowe) oraz redukcję kosztów przy zakupie urządzenia i jego instalacji.
Nowoczesne systemy i rozwiązania techniczne, bardzo efektywny wymiennik ciepła, doskonała izolacja termiczna, to cechy pozwalające zaspokoić wymagania każdego piekarza, którego celem jest wysoka jakość wypieku oraz niskie koszty energii i serwisu.

Opis produktu:

• Zastępuje 3 piece 1-wózkowe, a tylko 1 instalacja kominowa.
• Ogrzewanie: elektryczne, gazowe, olejowe.
• Doskonała izolacja termiczna wełną skompresowaną.
• Wewnątrz i na zewnątrz wykonany z najwyższej jakości szwedzkiej stali.
• Podwójna szyba rewizyjna w drzwiach, wykonana ze szkła 
  odbijającego ciepło do wewnątrz, dobrze oświetlona.
• Piec szybko się dogrzewa, gwarantuje duże oszczędności energetyczne.
• Drzwi otwierane na prawą stronę.
• Bardzo efektywny kulowy system zaparowania.
• Maksymalna temperatura wypiekowa 300°C.
• Podczas wypieku wózki znajdują się na platformie wypiekowej wykonanej z wysokiej jakości szwedzkiej stali.
• Slow start – sterowanie obrotem platformy za pomocą falownika.
• Funkcja ekonomiczna – gdy piec nie jest używany przez okres powyżej np. pół godziny, sam obniża temperaturę w 
  komorze wypiekowej do 100°C.
• Płynna regulacja prędkości pracy turbin nadmuchowych - funkcja szczególnie przydatna przy wypieku serników i delikatnych produktów.
• Duża szyba rewizyjna (opcja).
• Certyfikat bezpieczeństwa CE.

 


Rozwiązania techniczne

IBS

To opatentowany przez Sveba-Dahlen system dwukierunkowego obrotu wózka podczas wypieku. IBS zapewnia, że podczas wypieku produkty otrzymują taką samą ilość ciepła z każdej strony, co powoduje szybszy, ekonomiczny i bardziej równomierny wypiek.


System grzewczy CFD

Piec maksymalnie wykorzystuje wytworzoną temperaturę i zatrzymuje ją w komorze wypiekowej. I-Series posiadają wymiennik ciepła z lewej strony. W komorze wypiekowej powietrze jest zasysane u dołu, po lewej stronie, następnie trafia do wymiennika ciepła i dalej jest kierowane do komory wypiekowej szczelinami nadmuchowymi umiejscowionymi z prawej stronie komory.


Panel dotykowy SD Touch II

Prosty w użyciu, wytrzymały na uszkodzenia mechaniczne. Może być wykorzystywany do manualnej lub programowanej obsługi pieca. Nieograniczone możliwości kontroli wypieku.

Wypiek ręczny:

• Wszystkie komendy w języku polskim.
• Ekran panelu jest przejrzysty, układ funkcji - logiczny: czas wypieku,
  temperatura, czas zaparowania, otwierania i zamykanie luftu.
• Zarówno panel jak i piec błyskawicznie reagują na wprowadzane zmiany
  parametrów.
• Parametry wypieku można w prosty sposób zapisać jako recepturę.
• Funkcja czasu pokazuje w jakim momencie wypieku jesteśmy.
• Sygnał gotowości do wypieku, oraz jego zakończenia.

 Receptury wypiekowe:

• Wypieki oparte o zapisane receptury są proste i standaryzują produkcję
  pieczywa, zwiększając jego jakość. 
• Lista receptur zawiera zdjęcia produktów, które można importować do panelu
  za pomocą złącza USB.
• Nieograniczona ilość receptur wypiekowych.
• Każda receptura może składać się z maksymalnie ośmiu faz wypieku, np.:
  osiem temperatur, osiem czasów zaparowania, itp.
• ustawienia siły nadmuchu turbin.
• Dostęp do receptur może być blokowany hasłem.

 Tworzenie receptur:

• Receptury możemy wpisywać na zewnętrznym komputerze, a następnie
  wprowadzać do panelu przez internet, złącze USB lub kartę pamięci.
• Zdalny nadzór

Menu serwisowe:

• Panel umożliwia dostęp do wielu parametrów serwisowych i diagnostycznych.
• Zgrywanie receptur wypiekowych na karty pamięci. W przypadku wymiany
  panelu w prosty sposób wgrywamy z powrotem wszystkie receptury.
• 4 poziomy dostępu do parametrów serwisowych, zabezpieczone kodem PIN: 
  użytkownik, piekarz, serwis, programista.
• Wszelkie błędy w funkcjonowaniu pieca są wyświetlane w języku polskim na 
  panelu.

 

 






Kulowy system zaparowania

System kaskadowy, w rynnach ułożone są żeliwne kule. Kula jako figura geometryczna posiada największą powierzchnię, co gwarantuje bardzo intensywne zaparowanie

 
Świetlna i dźwiekowa sygnalizacja końca wypieku

Masywna platforma obrotowa

wykonana z wysokiej jakości szwedzkiej stali. Bezsmarne łożysko oporowe. Regulacja obrotów platformy za pomoca falownika (delikatne ruszanie i stawanie) - slow start. Rampa wyładowcza.

 

 


Dane techniczne

Maksymalna wysokość wózka: platforma obrotowa 1815 mm; hak 1880 mm.

Wymiary:

 

Opcje

 

  • okap z wentylatorem wyciągowym o średnicy 220 mm
  • system AES – wentylator na lufcie wyciąga parę z komory wypiekowej przy otwieraniu drzwi

  • Filmy