Duńska firma Houno już od 1977 roku zajmuje się produkcją innowacyjnych pieców konwekcyjno-parowych przeznaczonych dla gastronomii i odpieków w sklepach. Są to doskonałe urządzenia kuchenne, w których wszystkie najnowsze technologie są proste w obsłudze.
Zwiększone odstępy między półkami pozwalają na uzyskanie idealnej cyrkulacji powietrza na całej powierzchni półek. Uzyskuje się w ten sposób równomierny i powtarzalny efekt przygotowania wszystkich produktów: od wspaniale chrupiących chlebów po idealnie wypieczone produkty z mrożonek, a nawet delikatnie pieczone desery. Wytwarzanie odpowiedniej wilgotności i automatyczny system czyszczenia są zaprojektowane tak, aby zużywać jak najmniej energii i wody bez uszczerbku dla jakości potraw. Inteligentne czujniki stale nadzorują procesy i w razie potrzeby korygują ich parametry, aby jak najbardziej usprawnić użytkowanie i konserwację pieca. Przed wysyłką z fabryki każdy piec przechodzi 24 godzinny test, podczas którego sprawdzane są wszystkie jego funkcje. Sterowanie odbywa się za pomocą panelu dotykowego z możliwością wprowadzenia 1500 przepisów, w każdym z 15 etapów wypieku. Piece wyposażone są w funkcję garowania, wysoce wydajny system zaparowania „Injection steam” oraz automatyczny system myjący.