Pizza P-series

Informacje ogólne

Piece P-series reprezentują nową generację pieców Sveba-Dahlen. Unikalna izolacja termiczna pieców, z podwójnymi szybami w drzwiczkach pozwala na uzyskanie olbrzymich oszczędności energetycznych. Dzięki nowoczesnym rozwiązaniom technicznym wypiek pizzy jest bardzo energooszczędny, pizze są równo wypiekane bez konieczności ich obracania.

Opis produktu

  • Każda komora osobno sterowana.
  • Uniwersalny system modułowy.
  • Niezależna regulacja ciepłoty góry, dołu i przodu komory wypiekowej.
  • Konstrukcja wykonana ze stali kwasoodpornej.
  • Doskonała izolacja termiczna wełną skompresowaną.
  • Podwójne szyby w drzwiach, otwieranie drzwi za pomocą systemu sprężyn.
  • Okap, otwierane lufty.
  • Dostępne w wersji jedno, dwu i trzy-komorowej.
  • Okap z wentylacją, otwierane lufty
  • Podwójna szyba w drzwiczkach
  • Mocne, doszczelnione drzwi do pieca

Rozwiązania techniczne

Osobne sterowanie każdej komowy wypiekowej. Cyfrowe panele sterujące. Osobna regulacja ciepłoty dołu, góry i przodu komory wypiekowej. Równomierny wypiek pizzy bez konieczności jej obracania podczas wypieku.
Mocne, doszczelnione drzwi do pieca
Okap z wentylacją, otwierane lufty - funkcja szczególnie przydatna przy wypieku pizzy z wieloma dodatkami.

 

Duże, podwójne szyby w drzwiach - lepsza izolacja termiczna, wyższa energooszczędność, równomierny wypiek pizzy.
Dwustronne oświetlenie halogenowe komory wypiekowej. Umożliwia dokładny nadzór nad procesem pieczenia oraz ekspozycje pizzy podczas wypieku w restauracji.

 

 

Pojemniki ze stali nierdzewnej na dodatki w półce wyładowczej przed piecem.
Kółka pod piecem.

 


Dane techniczne

Piece produkowane są w trzech wersjach: P400, P600 i P800. Każdy piec może się składać z jednej, dwóch lub trzech komór wypiekowych. 


Filmy

 
Ta strona korzysta z plików cookies dla poprawnego funkcjonowania - użytkownik może zmienić ustawienia przeglądarki internetowej jak opisano w polityce plików cookies.